Energie-efficiëntie met Dinak, naar een duurzame toekomst

De Wereld dag voor energie-efficiëntie, die sinds 1998 elk jaar op 5 maart wordt gevierd, is een initiatief om na te denken over en mensen bewust te maken van het rationele gebruik van energie. Het doel is de hoeveelheid verbruikte energie op een redelijke en duurzame manier te verminderen, zonder in te boeten aan comfort of het gebruik van hulpbronnen.

Het efficiënte gebruik van energie of nuttige energie is een van de belangrijkste kernpunten voor de verwezenlijking van de VN-doelstellingen inzake duurzame ontwikkeling. Bovendien betekent de huidige prijs van energie dat efficiëntie niet alleen een stap naar duurzaamheid is, maar ook naar economische voordelen.

Met meer dan 40 jaar in de voorhoede van de schoorsteen- en rookkanaalindustrie is Dinak toegewijd aan het ontwerpen en ontwikkelen van oplossingen die gebruik maken van duurzame energiebronnen zoals hernieuwbare gassen en biomassa. Als gevolg daarvan bieden wij een breed scala aan Dinak-producten die een beter, schoner en efficiënter gebruik van energie mogelijk maken.

Efficiëntie en comfort met de houten energieoplossingen van Dinak

In de individuele woning heeft het gebruik van hout-energie kachels bewezen de meest efficiënte en economische optie op de markt te zijn. Steeds meer mensen kiezen voor ketels en kachels met een hoger energierendement van hout en houtpellets, die respectievelijk tussen 75% en 90% voorzien in hun behoefte aan verwarming en sanitair warm water.

Houtenergieoplossingen, gesloten ketels en kachels zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëntie. Deze toestellen halen de verbrandingslucht van buiten, waardoor de lokale lucht niet ververst hoeft te worden en er geen warmteverlies optreedt. Het Diflux Pellet assortiment concentrische dubbelwandige kachels combineert het rookkanaal en de luchttoevoer in één schoorsteen, waardoor kosten en ruimte worden geoptimaliseerd.

Dinak installatiekits, de nieuwste innovatie voor huishoudens

DINAK biedt ook een breed aanbod aan installatiekits voor de Diflux Pellets of Deko hout series, die het gemakkelijk maken om de meest geschikte haard voor elke situatie te kiezen. Ze worden zowel gebruikt voor nieuwe installaties met volledig zichtbare esthetische kanalen als voor renovaties door oude schoorstenen op hun plaats te bekleden.

Hernieuwbare gassen: een veilig en duurzaam alternatief

Hernieuwbare gassen hebben vele voordelen. Gewonnen uit de behandeling van verschillende soorten afval, vormen biogas, biomethaan, groene waterstof of synthesegas een reëel en toegankelijk alternatief voor aardgas van fossiele oorsprong, waardoor vooruitgang kan worden geboekt in de richting van de decarbonisatie-doelstellingen. Raadpleeg Dinak voor een specifieke analyse van uw geval en de samenstelling van het gas in kwestie om een geschikte oplossing voor te stellen.